
Descripció del projecte al que pertany l’oportunitat de voluntariat
El servei “Fes-te Jove”, de la Plataforma d’Educació Social Salesiana de Sant Boi ofereix, entre d’altres espais fora de l’horari escolar, un d’estudi assistit per prestar suport acadèmic als joves que el requereixin. El servei està destinat a joves en situació de risc d’entre 16 i 21 anys. Té per objectiu l’acompanyament integral dels joves (acadèmic, vocacional, emocional, inserció laboral…) perquè puguin escriure el seu propi projecte de vida i puguin fer-se responsables de les seves decisions.
El servei disposa de dos espais diferenciats: l’estudi assistit i l’espai grupal, on es treballen, a partir de programes educatius transversals, càpsules formatives i altres tipus de metodologies participatives, les competències socials i comunicatives, interpersonals, digitals, emocionals, etc.
Funcions i tasques del voluntariat
Oferir suport escolar i estudi assistit al grup, tot acompanyant l’educador referent en aquesta tasca.
Perfil del voluntariat
Persones amb estudis superiors, amb capacitats per transmetre idees de forma clara i entenedora, amb habilitats comunicatives per explicar continguts amb fluïdesa, amb actitud pacient, propera i orientades a la relació d’ajuda. Amb comprensió del català (oral i escrit). El voluntariat serà per al suport en el grup d’estudi assistit, format principalment per joves que cursen 1r i 2n de batxillerat. Imprescindible ser major d’edat, disposar del certificat d’absència de delictes de naturalesa sexual per al voluntariat amb menors vegeu correcció (podem ajudar-los a fer aquest tràmit).
Horari d’activitat
Dilluns i dimecres de 16.00 a 17.00 h (dies setmana a acordar).
Compromís mínim requerit
1 dia a la setmana, mínim un trimestre escolar.
Entitat
El Centre Obert Don Bosco és un servei socioeducatiu emmarcat en la Plataforma d’Educació Social Salesiana (PES) de Sant Boi, la qual atén la infància, adolescència, joventut i família, des de l’educació social, i es basa en el mètode preventiu salesià, que parteix de l’acollida incondicional per arribar a l’acompanyament educatiu personalitzat; parant especial atenció a aquelles persones que es troben en major situació de vulnerabilitat i risc social.
Per garantir una intervenció de qualitat, s’identifiquen 5 pilars: l’acompanyament individual i personalitzat de cada infant i jove, comptant amb el seu protagonisme en tot el procés de desenvolupament i canvi; el treball en grup d’iguals i l’educació en valors; el treball familiar; el treball en xarxa i coordinat entre els diferents serveis i agents que intervenen amb la família i el desenvolupament comunitari.